Kennel Westjac's

Om kenneln

 

Presentation

 

IMG_1715

Kenneln är belägen i Östra Ämtervik i Sunne kommun som ligger i hjärtat av Värmland. Det är en stor inhägnad runt huset där hundarna får springa fritt och en valphage för valparna att vistas i kortare stunder när vädret tillåter.

Hundintresset väcktes som barn och min högsta önskan var en egen hund. När jag var 9 år gick drömmen i uppfyllelse och vi köpte en taxvalp av min farbror. Han fick heta Sappo och blev 10 år. Jag har också haft Cocker Spaniel men ingen uppfödning av dem utan endast som sällskapshundar.

 

Första Jack Russelln köptes 2003 från Kennel Limelights, Limelights-Alice, som mönstrades in 2004 och blev registrerad i Svenska Kennelklubben. Hon ställdes ut några gånger och har fått CK (Certifikat kvalitet). Hon blev även godkänd i anlagsklass i viltspår och har två förstapriser i öppen klass. Alice blev blev starten på kennelverksamheten och hon har fått fyra valpkullar.

 

Kenneln registrerades i FCI och SKK år 2005.

 

Min allra första Jack Russell, Limelights-Alice

 
Bild 062_jpg-for-web-large

 

 

På hemsidan kan ni läsa om hundarna och se fler bilder på dem och följa oss på nyhetssidan vad som händer här på kenneln.

Aktiviteter som jag gör med hundarna är utställning, viltspår och mycket skogspromenader.

 

Avelsmål

Jag har en liten familjeuppfödning och är noga med att använda friska och sunda hundar i min avel, så därför ögonlyser och patellaundersöker jag mina avelshundar. Temperamentet är självklart viktigt. En Jack Russell ska ha terriertemperament, vara uthållig och alert, utan att vara stressad eller agressiv. Hundarna ska fungera väl i vanliga familjer och i vardagsmiljöer. Valpköparna är ju ute efter en trevlig familjehund! Detta hindrar förstås inte att en bra Jack Russell gärna får vara snygg också så exteriören är också en viktig del i avelsarbetet. Med anledning av detta går jag en hel del på utställning för att få hundarna utvärderade. Detta är en viktig del för att få bekräftelse på att man är på rätt väg i sitt avelsarbete. Jag brukar ha en valpkull om året. Alla hundarna bor inne som familjemedlemmar.

 

Målet med uppfödningen är att verka för att bevara rasens underbara egenskaper och få fram trevliga hundar med bra exteriör!

 

Jack Russell Terrier; en rolig, alert och lättlärd hund som alltid är pigg och glad och vill hänga med överallt!

 

 

Välkomna att kontakta mig!

Mobil: 070-5369452

Mail: marie_westjacs@yahoo.se

 

 

___________________________________________________________________________________________________________________________

 

 
 
026
 
 
005
 
Aron får godkänd Grytkaraktär i konstgryt
 
 
junhead
 
 
Runt hela huset finns en stor inhägnad där hundarna springer fritt
 
IMG_1721
 
IMG_1707
 
IMG_1709
 
IMG_1712